2011. augusztus 19., péntek

Nyaralás.....:D:D:D:D

Nyaralás....:)

2011. augusztus 14 és 18 között mi is elmentünk egy kisebb nyaralásra amit szeretnék megosztani a kedves blog olvasókkal..:) Bécs és Miskolcra esett a választás de voltunk ám Isaszegen és Csepelen is egy kis időt. Bemutatok pár képet ahol jártunk azokról a helyekről...

Ausztria \ Bécs:  -Városháza




 Bécs: -Votivkirche 
A Votivkirche-t vagy magyarul a Fogadalmi templomot Ferenc József emeltette. A Fogadalmi templom emléket állít Ferenc József 1853. február 18.-án történő megmenekülésének. Az uralkodót Libényi János magyar szabólegyény próbálta meggyilkolni egy késsel. A sikeres túlélés után a császár öccse alapítványt hozott létre, és az így összegyűlt pénzből épült fel a templom. Az építést 1856-ban kezdték el, de csak viszonylag későn 1879-ben fejezték be. A csipkés tornyok és érdekes toronymegoldások alatt számos hős emlékét őrzik a kápolnák.


Érdemes ide ellátogatni...:)


Bécsi Vidámpark és az Óriáskerék....:D:D:D


Gyönyörű hely....


És végül a Schönbrunn-i kastély...


 A Schönbrunni kastély, a császári család egykori nyári rezidenciája, Európa egyik legszebb barokk építménye. 1569 óta van a Habsburgok birtokában, II. Ferdinánd császár felesége 1642-ben építtetett a területen egy nyári kastélyt és ő nevezte a helyet először „Schönbrunn"-nak. A török ostrom után 1696-tól kialakított kastélyt és kertet 1743 után, Mária Terézia uralkodása alatt teljesen átépítették. A Habsburgok az év nagyobb részét abban a sok helyiségben töltötték, amelyre a császári nagycsaládnak a reprezentációs termeken kívül szüksége volt.

A kastély 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. A belső tér rokokó stílusú, a falfelületek többnyire fehérek és 14 karátos aranylemezekkel díszítettek, a termekben cseh kristálycsillárok és cserépkályhák találhatók.




A csodálatos kert
Sajnos nem kedvezett nekünk az idő...:( igy mi nem járhattuk be a csodás labirintusokat a trón örökösök kertjét de ami keveset láttunk belőle az is arra ösztönöz, hogy ide még ellátogassunk és bejárjuk az egész kastély területét..:) Mindenkinek ajánlom ezt a gyönyörű helyet!!!



és nem utolsó sorban a  kastély hátulról...



Na és most jöjjünk a határon át... vagyis bemutatom Miskolc Tapolcai Barlangfürdőt amit szintén minden kedves olvasómnak ajánlom, hogy ellátogasson oda..:) 


Termálfürdő....


Kinti medencék


Vacsora az Anna vendéglőben..élőzene mellett


És utazás haza.....



8 megjegyzés:

  1. Anikó!
    Nagyon szép helyeken jártál. Köszönöm, hogy nekünk is kedvet csinálsz, hogy eljussunk ilyen helyekre.

    VálaszTörlés
  2. Hát szivesen...:) Tényleg nagyon nagyon szép helyek és még biztosan elmegyek oda....:D

    VálaszTörlés
  3. Isaszegen? , komolyan? :D Ott lakom, ha tudtam volna, hogy erre jársz... :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kellemes volt, úgy látom. Gyönyörű képek. :)))

    VálaszTörlés
  5. Csodás helyeken jártatok!

    Örvendek, hogy jól éreztétek magatokat :)

    VálaszTörlés
  6. Igen Csilla Isaszegen is jártunk..:) elég gyakran járok Isaszegre ott él édesanyám testvére a családjával..:)

    VálaszTörlés
  7. Akkor ti is nyaraltatok, hát a Schönbrunni kastélyt azt én is szívesen megnézném.

    VálaszTörlés
  8. Hát Kati nagyon tudom ajánlani nagyon nagyon szép hely....már most vissza mennék oda...:)

    VálaszTörlés