Receptek

Elefánt könnycsepp recept!

Piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1,5 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor


Krém:
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 vanilia puding
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 15 dkg dió


A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk majd megsütjük és sütés után nedves törlőre csavarjuk.
A lisztet a tojással, a puding-al és a tejjel megfőzzük. Amíg kihűl a vajat a porcukorral kikeverjük majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és a diót.
A piskótát megkenjük a krémmel és 1 vagy két banánt teszünk a közepébe és így föltekerjük. A végén az egészet leöntjük csokimázzal.