2011. szeptember 5., hétfő

Foci pa'lya

Az elmult hetvegere vagyis szeptember 3-ara ket tortat is kellett keszitsek. Az egyiket, vagyis ezt  a focipalya tortat Emoke baratnom szulinapjara keszitettem. Mivel meg eleg ujonc vagyok ezen a teren eleg sok hibat elkovettem es sok mindent mostmar maskeppen oldottam volna meg, na de jo lecke.
Eloszor is mindig a fondant ala azt a kremet raktam amivel toltottem a tortat, most a nagy meleg miatt sajnos elegge kezdett olvadni a fondant es ugy erzem hogy a krem miatt...:( nagyon sokat mergelodtem emiatt. Es hat a tortakat mar penteken elkeszitettem de csak szombaton kerultek felvagasra es hat a kepeken is lehet latni mar milyen eredmeny lett masnapra...:-s
A tortahoz sutottem 5tojasbol vizes piskotat es rumos karamelles kremmel toltottem meg. A boritas es diszites pedig fondantbol keszult.

8 megjegyzés:

  1. Volt olyan hogy én is megjártam , és biza olvadozni kezdett a fondantom, probald meg esetleg sima kemeny tejszinhabot(en Meggle-t hasznalok) kenjel alaja.
    En is minden tortamat igy keszitem , sokan mondtak hogy a tejszin elolvassza a fondantot , de az én receptem amit hasznalok ,nagyon jol talal a tejszinnel is.S meg egy tanacs (remelem nem veszed rossz neven) a fondantot mindig seritsd joval nagyobra mint amekkora a torta , mert a szeleit es a sarkait is sokkal konnyebben el tudod simitani , es ne legyen nagyon vekonyra kinyutva , attol is konnyebben olvadhat a fondant.
    Amugy nagyon ugyes vagy , minel tobbet gyakorolj, puszi:)

    VálaszTörlés
  2. Koszi szepen Cakeni a jo tanacsot, megfogadom egyaltalan nem veszem rossz neven. :) volt mar torta ahol nagyobra nyujtottam ki es tenyleg jobb lett de itt a fondantot is jol kiszamitottam...:( valahogy ezen a hetvege nem akart jol sikerulni semmi. Koszi szepen meg1x a jo tanacsot! puszi

    VálaszTörlés
  3. Hát ha én egy ilyet tudnék készíteni jó lenne, persze Cakeni ő profi szemmel látja a dolgokat, és az ő tanácsait jó is meghallgatni.

    VálaszTörlés
  4. Hat o tenyleg nagyon profi van mit tole tanulni!:)

    VálaszTörlés
  5. Jaj , lanyok , ne profizzatok le annyira , en sem vagyok az , nem szakmam a cukraszat, magamtol tanultam meg mindent , a lenyeg hogy sokat gyakorolj,es figyelni kell a reszletekre.En is sokat tevedtem , sot meg most is vannak hibaim, de tanulok belolluk,es ami meg lenyeges a szerszamok, a festekek, aprankent beszerezni egy egy uj szerszamot, nem mindegy hogy mivel dolgozunk, minoseghez kell egy egy szerszam. Na de papoltam eleget:)
    Puszi:)

    VálaszTörlés
  6. Igazad van, a festekek sokat szamitanak es hat a szerszamok is:) Nemreg kaptam a paromtol ajandekba egy marcipan formazo keszletet es hat aranyat er..most mar tudom milyen fontos,es hat igy sokkal konnyebb lehet dolgozni,es folyamatosan tanulni is:D es meg valami ... nyugodtan lehetne cukrasz is a mesterseged:) nagyon jol csinalod! es nem tulzas a profizas sem:)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem már mind jártunk így a fondanttal. Anikó, sorstársak vagyunk :)) Nekem a babaváró tortám kezdett olvadni...amit a blogon látsz az már egy éjszaka nem alvás eredménye :)

    VálaszTörlés
  8. Eleg rossz erzes mikor igy jar az ember. na de sok gyakorlassal hatha ki lehet kuszobolni:)

    VálaszTörlés