2011. június 16., csütörtök

Fondant figurák...:)

 Már többször próbálkoztam a fondant figurákkal de eddig mikor házikészitésű fondant-ból fogtam neki és csak mindig mérges lettem mivel nagyon hamar kiszáradt, nem lehett nyújtani és bár szerettem volna tanácsot kérni ismerösöktől aki már jártasok az ilyesmiben sajnálatos de rá kellett jöjjek hogy senki sem ossza meg szivesen a titkos tapasztalatait. Ezért nekifogtam kisérletezni és egy olyan gyúrható masszát kaptam amiből könnyedén készithetek figurákat..:D
 Megpróbálkoztam a baba figurával ami elsőre (a fenti képen látható) igy sikerült... Mivel nincsen sok szinezőm eléggé bajban vagyok...
 kis maci figura....
 itt már több is kész van....
 traktorral is próbálkoztam mivel a kedvesem a munkája miatt elég sokat van mezőgazdasági gépek közt főképpen traktorok és kombájnok közt. A kombájn-al még meg sem mertem próbálkozni...a traktor meg csak ennyire jött össze....de még próbálkozom jobban is teljesiteni mivel nem vagyok megelégedve vele.

6 megjegyzés:

  1. Szia Anikó!
    Bizony nagyon ügyes vagy és ha még szereted is csinálni azt amit csinálsz, akkor még fejlődni is fogsz! Nem tudom kitől kértél segítséget a fondanttal kapcsolatban, hogy nem segített, pedig itt a blogos társak mindig szivesen segítenek és sok jó ötleteket adnak. Nálam megtalálod a fondant receptjét, én mindig ezt használom, nagyon jól tudok vele dolgozni úgy a burkolásnál mint a figurák készítésénél. A szinezőkkel kapcsolatban pedig tudok adni egy Marosvásárhelyi címet, nemrég akadtam rájuk a neten, múlthéten rendeltem is tőlük. Sok jó dolgot találsz náluk. Ha érdekel írj a blogomon, vagy egy emailt s megadom a linket. Email cimemet megtalálod a blogomon az elérhetőségeknél. Szivesen segítek amiben tudok.
    Üdv. Cecilia

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem és szeretném továbbra is csinálni. Még blog irásom előtt kértem segitséget de nem kaptam aztán itt már elég sok blogon olvastam a fondanttal kapcsolatosan és van még mit tanuljak de az ember amig él addig tanul..:) Nemrég hallottam a Marosvásárhelyi üzletről amit föl is kerestem akkor jelenleg be volt zárva de most már tudom hogy létezik és onnan a szükséges eszközöket és szinezőket most már beszerezhetem..:)
    Köszi a segitséget és mindenképpen irni fogok a blogon..mostantól rendszeres olvasoddá váltam..:)
    Üdv, Anikó

    VálaszTörlés
  3. Anikó Szovátán is van Wilton üzlet ha valamire szükséged van.

    VálaszTörlés
  4. Hát az szuper! és hol található az üzlet?

    VálaszTörlés
  5. STR:Principala nr 174.
    AZ unokatestvéremé,ha nem kapod szóljál mert szívesen elmegyek veled.
    http://www.bbsuperimport.com/

    VálaszTörlés