2011. november 22., kedd

Egy kis decemberi játék ...;)



Rahangolodva a decemberre...:)

Nallunk a csaladban igazan nagy dolog mikor eljon a december... Mikor kicsik voltunk a testvereimmel nagyon vartuk hogy mikor lesz mar december...mikor jon a mikulas...;) Csupa unnep ez a honap....:D




Egy kis izelito, ahogyan nallunk telik ez a honap...
Ugye regebb mar december 5-en nagy lazban egtunk, hogy mar csak par ora es jon a nagyszakalu Mikulas a kivant ajandekokkal...de ezt mara mar kisse kinottuk a tesoimmal egyutt....de ez nem jelenti azt, hogy nem lepjuk meg egy kis edesseggel egymast Mikulas alkalmabol...:D
Amikor mar eltelik a Mikulas a nagy keszulodes es igazi izgulas egy picit csak az enyem...nem sokkal kesobb 13-an ugyanis szulinapom van. Mikor mar ez is eltelik egy hettel kesobb 20-an apukam unnepli szuletes napjat es 2 nappal kesobb az az 22-en pedig anyukam szuletesnapja meg az en nevnapom kovetkezik! Ugy-e, hogy unnepekben gazdag egy honap van a mi csaladunkban...:D ? 
Az ezt koveto par nap eddig mindig sutessel es fozessel telt....es mindig a nagymamanal voltak a sutesek. Ilyenkor innen is onnan is egy egy vendeg latogat el hozzank az unnepek alatt es hat bizony fol kell keszulni...:)
Amikor karacsony is eltelik mindenki az ujevre keszulodik es hat mi sem teszunk maskeppen. :)

Hat ugy gondoltam itt az ideje, hogy en is jatekot hirdessek! Mivel ez a honap nekem nagyon kozel alla szivemhez es mivel a hideg ellenere is nagyon szeretem a teli tajat ugy  gondoltam , hogy ezzel kapcsolatban hirdetek egy kis jatekot!
A kovetkezok a szabajok...;)  Semmi mast nem kell tenni mint, hogy egy kommentet hagyni itt lent megpedig azzal , hogyha szeretitek ti is annyira a telet mint en , irjatok le , hogy miert? mi az ami eloszor eszetekbe jut a telrol....;)?
Sokan vagyunk es sokfelek....ezert mindenkinek mast jelent. Ugyhogy aki jatszani szeretne mondja el nekem mit jelent neki a tel...;)
A jatek december 5en reggel 8:00 orakkor zarul es este vagyis mikulas jarassal megmutatom a szerencses nyertes nevet!
 Az ajandek az meglepi lesz mindaddig mig a kedves jatekos kezebe nem kerul..;)
Jelentkezzetek ....;)


19 megjegyzés:

  1. Úgy látom én vagyok az első, de hát tartsunk össze, erdélyiek vagyunk mindketten, méghozzá elég közelről:)
    A tél nekem nem tartozik igazán a kedvenc évszakaim közé, de a hóesésben való séta a párommal, és a gyerekkori nagy szánkázások nekem is szép emlékek a télről. Természetesen a Karácsony ami legszebb a télből, gyerekkorom estéi amikor a templomból hazatárve várt a karácsonyfa, amit addig az angyal hozott, és közösen feldiszítettünk. A tavalyi Karácsony is emlékezetes lesz, hiszen az első közösen töltött karácsonyunk volt a párommal, az első közös karácsonyfánkkak. Sosem fogom elfelejteni.

    VálaszTörlés
  2. Igen Kati Erdelyiek es nagyon kozelrol is...:) Nagyon szep amit irtal! Bennem is elotortek az emlekek megjobban:)

    VálaszTörlés
  3. Az én kedvencem a télben a Karácsony :) Már novemberben készülök a saját készítésű ajándékokkal és látod, már novemberben karácsonyi tortát készítettem :) A sütés-főzés, a mézeskalács készítés, a karácsonyi illatok hozzátartoznak az ünnephez! Na és tény, hogy ilyenkor az egész család végre együtt van :)
    Egyébként én is téli gyerek vagyok, imádom, amikor a szülinapomon "csak nekem" esik a hó, és az évfordulónk is télen van a párommal:)

    VálaszTörlés
  4. Jó, kis játék! :)
    A télben a karácsony a kedvencem, a készülődés, és a gyerekeim sugárzó arca, mikor látom, hogy az óhajtott ajándékot kicsomagolják.
    Gyerekkoromban nekem is az volt a meglepi,persze hogy ez akkor miért nem tűnt fel? :DDD mindig elmentem valakivel sétálni, és mire hazaértünk, hipp- hopp ott volt a feldíszített karácsonyfa. A rengeteg szép dísszel, akkor még gyertyákkal a fákon, nagyon imádtam őket. És nagyon szerettem, mikor a nagypapámmal elmentünk a közeli dombra szánkózni, szép emlékek! :)
    Most azért szeretem, mert mióta nagyobbak, a gyerekeimmel díszítünk, szeretem látni az arcukat, ahogy izgatottan tépik le a csomagolást, és örülnek.

    VálaszTörlés
  5. Ki nem hagynám!
    Mi más mint a karácsony! És persze 6 névnap és kettő születésnap! Egyik névnap az enyém és az egyik szülinap a húgomé.
    Imádom amikor előkerülnek a gyertyák, feldíszítem a lakást, jön a Mikulás aztán a karácsony a fenyőillat, a bejglivel, zserbóval, kacsával! Mikor a gyerekek kibontják az ajándékot, én lökött, pedig bőgök ahogy a boldog arcukat nézem!! A havat is szeretem, de csak az ünnepek alatt, mert különben nem szívlelem a napi 120 km-es autóút miatt amit Apa tesz meg a munkahelyéig! :(
    Gyerekkoromban a húgommal mi is a mamiéknál voltunk karácsony napján, segítettünk fát díszíteni, aztán megjöttek anyuék és együtt sétáltunk haza ahol már szikrázott a csillagszóró és csilingelt Anyukám, hogy megjött a Jézuska! Sajnos már 8 éve Apukám nélkül ünnepelünk a pici Annámat nem is láthatta, úgyhogy talán azért is érzékenyülök el az ilyen meghitt ünnepeken.
    Örülök a játéknak amit indítottál!

    VálaszTörlés
  6. Annyira jo erzes olvasni a hozzaszolasokat...es meg varom a tobbieket is mivel a jatek lezarasaig meg sokan johetnek;)!
    A december az a honap talan az egesz kozul amikor a legtobb idot toltunk a szeretteinkel es amikor talan a legtobbet emlekszunk vissza hogyan is volt regebb.
    Barbi sajnalom apukadat, tudom milyen mikor egyutt a csalad es hianyzik valaki...
    Na de fel a fejjel es legyen boldog az unnep mindenkinek;)

    VálaszTörlés
  7. Szia Anikó!
    A tél!
    BRRRRRR, Hideg, de végre jön az év legszebb ünnepe! Karácsony! Én is Erdélyi vagyok, igaz 20 éve elkerültem onnan, de a mai napig csak az otthoni karácsonyi ételeket (töltött káposzta, sült hús és kolbász krumpli pürével) főzöm. Régen ahogy hazaértünk az éjféli miséről nem is lehetett volna fenségesebb illat lakásunkban, mint a töltött káposztáé és a fenyő illata. Ez ma sem hiányozhat otthonomból! Na meg decemberben van szüli és névnapom is (Éva).A nagy havat is szeretem-tavaly volt belőle bőven-, de csak az ünnepek alatt.Gyerekkorom nagy havazásai jutnak eszembe, a korcsolyázás, szánkázás, hógolyózás az utca gyerekeivel, én még ma is eljárok az én gyerekeimmel és sokat mesélek nekük a régi szép Erdélyi telekről, amit sosem lehet elfelejteni.
    Megragadva az alkalmat, kicsit korán, de Áldott Békés Boldog Karácsonyi kívánok neked, családodnak és olvasóidnak is.
    Éva
    poraeva@juropnet.hu

    VálaszTörlés
  8. Koszonom szepen a Jo kivansagokat viszont kivanok en is egy Aldott Bekes Unnepet elore is!:) Es peresze koszon a jelentkezest a jatekban levo reszvetet is;)

    VálaszTörlés
  9. Nekem a legszebb a télben a lánykáim születésnapja, és a Karácsony! Főleg mert mindig családi összejövetelekkel járnak:)
    Számomra ezek a legfontosabb dolgok, mikor együtt vagyunk! És persze az illatok, a mézeskalács, alma, fahéj, a hangulatok a fények!
    Igazi csoda mindennapi életünkben,mintha másik dimenzióba lépnénk!!
    És az az elmaradhatatlan fincsi halászlé!!!!:)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó kis játék! Sajnos nem tudok minden játékban résztvenni, ami meghirdetődik, nem nagyon engedi az időm mostanság a blogolást, de ezt nem hagyhatom ki, márcsak azért sem mert a decemberi hónap, annak ellenére, hogy nagyon zsúfolt, az egyik kedvencem! Rengeteg névnap, szülinap,nagy családi összejövetelek, sok keresztgyerek, ajándékozás,Mikulásvárás, Angyaljárás, Szülveszter és még sorolhatnám, mindez egy hónap alatt!
    Számomra az egyik legfontosabb dolog, mikor együtt lehetünk szeretteinkkel, barátainkkal! Imádom a feldíszített lakást, a fenyő , a töltöttkáposzta, a kalács illatát, mindezek nélkül el sem tudnám képzelni a karácsonyt!
    Mindig a kedvenc ünnepem volt, de mióta megszületett a kislányom azóta még sokkal fontosabb lett!Az ő feledhetelen öröme össze sem hasonlítható semmivel.
    És még sorolhatnám tovább, habár nem vagyok a szavak embere, de ennél a témánál még nekem is lenne miről írnom!
    Alig telik el December, mindjárt Január 2-án van a szülinapom, 4-én a névnapom és így tovább....

    VálaszTörlés
  11. Kedves Anikó!
    Én magát a telet szeretem.Nagyon kevesen vagyunk így.Amikor fagypont alá esik a hőmérséklet, nincs sár és locspocs.
    Én téli leányzó vagyok, habár biztos nincs köze hozzá de nyáron a nagy hőségbe szenvedek, depis vagyok.
    Alig várom, hogy jöjjön a tél.
    Főleg azon részét, amikor hó fedi a tájat, vagy amikor a fákon megfagy a dér, nekem gyönyörű látvány.
    Kint deres, fehér minden,a házakba ég a villany, vagy karácsony fele a sok színesebbnél színesebb kültéri és ablak díszek látványa!. Szeretek sétálni olyankor, olyan kellemes tiszta illata van a télnek. Imádom a havat lapátolni!:-))) .kevesen vagyunk így ezzel !!!!
    még sorolhatnám,az ünnepek, a távoli családok együtt ....

    Örülök,a játéknak és köszönöm, hogy ezt így megoszthattam!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Anikó! Furcsa játékot hírdettél, de nagyon tetszik. Én is azon kevesek közé tartozom, aki sokkal jobban szereti a telet, mint a nyarat. Egyetlen egy oka van, mégpedig az, hogy sokkal jobban összehozza a családokat. Legalábbis a mienket. Az összezártság meghittséget eredményez. Így decemberben a sok készülődés, a karácsonyra való hangolódás... Szeretem. Bár az ünnepek utáni napok az emberben hiányérzetet okoznak (bennem legalábbis), az új év megint egy új kezdetet jelent. Én ugyan megijedek ilyenkor egy kicsit mindig, mert már annyi minden rossz is történt - mit hoz vajon az új év. De aztán, ahogy telnek a napok, felveszem a ritmust és elmúlnak ezek az érzések. És ha még hó is lenne, igazi szép tél, ahogy az gyerekkorunkban, és átérezhetné az én csemetém is, milyen jó az!!! Szóval, nem hagy hidegen a tél - bármily hideg is:)

    VálaszTörlés
  13. Nekem a tél azért nagyon fontos, mert most lesz 3. éve, mikor megismertem a páromat, akivel boldogságban élhetek :) Akkor épp nem volt hó, de mindketten szeretjük, hiszem ki ne élvezné, ha hógolyózhat, hóembert építhet, szánkózhat, vagy akár hanyatt dobva magát készítheti is a hóangyalkát!? Mindig öröm az ilyen, pláne, ha a végén kipirult arccal, nagy nevetés közepette fejeződik be a nap :)
    És akkor még nem ejtettem szót a karácsonyról, a szeretet ünnepéről, ami nálunk a nagy családi összejövetelek legjobb időszaka, hiszen erről senki sem szeretne lemaradni! A legtávolabbi pontokról képesek vagyunk egy helyen összegyűlni, csak hogy egy napra, kicsit együtt lehessünk, és elmesélhessük, mi történt a legutolsó találkozásunk óta :)
    Tehát ha hideg is ez a tél, de rejteget magában mindig örömöt, ha együtt lehet a szeretteivel :)

    VálaszTörlés
  14. én határozottan nyárpárti vagyok :)
    nekem a télről a hideg jut eszembe

    VálaszTörlés
  15. Szia! Én is jelentkeznék a játékra, bár a telet nem szeretem(remélem, ez nem akadály!).
    Hogy miért nem szeretem, azt városi embernek nem kell bemutatni, undok szürkeség, latyak,hideg...
    Ami mégis segít átvészelni, az a szép nagy hó - csak amíg friss és nem sózzák-, valamint a Mikulás és a Karácsony - az izgalom, hogy olyan ajándékokat találjak ki, aminek valóban örülnek azok, akiket megajándékozok, és legfőképpen az öröm, az igazi boldogság a gyermekem arcán!
    Eszter

    VálaszTörlés
  16. Kedves Anikó! :)
    Először tévedtem erre, és bevallom ehhez a post-hoz játék ide, vagy oda, mindenképp írtam volna! :)
    Az is erősíti a kötődésem,hogy decemberben születtem, de ezen kívül rengeteg dolgot szeretek benne.
    Bentről, a kandalló mellől nézve egy gőzölgő teával a hóesést...
    Lovas szánon suhanni a csípős levegőn, kipirult arccal, közben nagyokat kurjantgatva.
    Látni, hogy hol zuhant le a sok-sok angyal az égből... :)
    Már javában készülődni,hogy meglephesd a szeretteidet.
    Próbálgatni a közeli patak jegének teherbírását. Persze majdnem minden évben túlfeszíti valaki a húrt... (De utána a jó forró fürdő minden pénzt megér!)
    Keresni a kihívást, hogy megmosolyogtasd az utca ilyenkor hidegtől mogorva emberét...
    Lehet kicsit zagyvának tűnnek,de csak így folynak belőlem a "pillanatképek". Viszont egyelőre gátat szabok nekik,hogy másnak is maradjon hely az oldalon...:D
    Ani ;)

    VálaszTörlés
  17. A télben először is azt szeretem hogy minden hétre jut egy ünnep a családban és hogy olyan gyönyörű a téli táj.

    VálaszTörlés
  18. Szia!
    Nekem a télről a karácsony, a szilveszter, az újév és a havazás jut eszembe. Nagyon szeretem a hóesést, a téli tájat. Szeretek hóembert építeni, hógolyózni és korcsolyázni :) Szeretem az ünnepi készülődést, karácsonyfát díszíteni, ajándékokat készíteni :) Ilyenkor együtt a család, karácsonyi dalokat énekelünk. A szilveszter vidámságot hoz a mindennapokba :)
    Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  19. Kedves Anikó! :)

    Csak most vettem észre a játékodat! :)
    Az egyetlen dolog, amit szeretek a télben, az amikor friss hó van és a kiskutyám kimegy játszani! :) Azt látni kellene! Behúzott popóval rohangál! :) Aztán teletapad a szőre hóval és kis hógolyók lesznek a lábacskáin! :) Olyan cuki! Mint egy kis hómanus. :)

    VálaszTörlés