2011. szeptember 28., szerda

Újabb díj..!

Sokoldalú Blogger Díj! :)





Ezzel a sokoldalu blogger dijjal Csilla  tisztelt meg engem. Nagyon szepen kosznom neki a dijat es szeretnem minden kedves bloggernek ajanlani a dijat aki a kovetom es aazoknak is akik oldalat en kovetem.
Fogadjatok nagy nagy szeretettel!!!

2011. szeptember 25., vasárnap

Alkalmi torta

Es a 3ik torta!!!


Ezt a tortat a Szomszedom  szulesetesnapjara keszitette a baratnoje. Egy hettel ezelott beszeltuk meg a reszleteket es mar nagyon vartam a napot amikor elkeszithetem. Nem tudom miert de nagyon szivemhez not ez a torta gondolata. Annyi otlet futott vegig az agyamon alig vartam hogy nekifoghassak a keszitesnek. A rozsakat mar elore elkeszitettem, mielott rakerultek volna a tortara akkor egy kicsit feldobtam egy kis barna szinnel a szirmok szelleit ami jol dominalt a feherrel szerintem. 
A keres az volt hogy emeletes legyen ket piskotas, igy sutottem ket 4 tojasos piskotat amit csokis kremmel toltottem a fondant ala meg Cakeni tanacsara tejszint hasznaltam es bevalo volt.:) Koszi Cakeni.

Es meg par kep...:)





Barbi torta meg egy Viragos torta!!!

Barbi torta
Ma 3 tortat is keszitettem. A Barbi meg a viragos torta ugyan annak a szemelynek keszult a 3ik tortat egy kovetkezo bejegyzesben mutatom meg.:)
Egy 5 eves kislany szulinapjara keszult ez a ket torta. A csaladi unnepleshez a Barbi torta amihez sutottem egy 4 tojasos es egy 2 tojasos vizes piskotat es tejszinhabbal toltottem. Kivul meg fondant boritast kapott. Ez a  torta nem a szokvanyos barbi torta...maga a torta egy agy amin a Barbi ul, persze a Barbi ruhaja az szinten fondantbol van.:)


A kovetkezo a torta a Viragos torta ami a kislany ovis zsurjahoz keszult. Szinten egy 4 tojasos es egy 2 tojasos piskotat sutottem amit tejszines ananaszos kremmel toltottem, kivul fondantal boritottam es diszitettem.


2011. szeptember 12., hétfő

Ismet dij...

Barbi es Csilla  lepett  meg ezzel az ujabb dijjal amit nagyon szepen koszonok nekik!


A díjat 10 bloggernek kell továbbadnom, akikre illik a díjon található jellemzés: „A szép blogoknak, akikben van némi extra”. 

Akiknek továbbítani szeretném: 


2011. szeptember 5., hétfő

A nagy tesom szulinapi tortaja...:D


 Egy napra ket torta. :) A tesom szuletesnapjara keszult ez a torta bar nem ez volt megigerve neki. Igaz amilyenrol szo volt az is majdnem megvalosult, de sajnos kicsit tobbb idot vett volna fol ami most hianyban volt penteken nalunk. Igy egy kis diszes viragos torta mellett maradt a valasztas mivel nagyon tetszenek neki a viragos tortak is.( bar fiu ) Mint emlitettem a foci palyas tortanal elegge megszenvedtem a tortakkal ugyhogy itt nem irom le megint...:P


Ehez a tortahoz kakaos vizes piskotat sutottem es etcsokis pudingos kremmel toltottem. A diszites fondantbol keszult  es a viragok. Nem akartam egy szokovanyos diszitesu tortat ezert fol dobtam egy kis masnival ami nem igazan latszik es hat eltakar egy kisebb bakit...:| a pottyok meg azert kerultek ra mert eleg uresnek talaltam csak a viragokkal. A tesom nagyon orult neki es ez nagyon jo erzessel toltott el!!! :)

Foci pa'lya

Az elmult hetvegere vagyis szeptember 3-ara ket tortat is kellett keszitsek. Az egyiket, vagyis ezt  a focipalya tortat Emoke baratnom szulinapjara keszitettem. Mivel meg eleg ujonc vagyok ezen a teren eleg sok hibat elkovettem es sok mindent mostmar maskeppen oldottam volna meg, na de jo lecke.
Eloszor is mindig a fondant ala azt a kremet raktam amivel toltottem a tortat, most a nagy meleg miatt sajnos elegge kezdett olvadni a fondant es ugy erzem hogy a krem miatt...:( nagyon sokat mergelodtem emiatt. Es hat a tortakat mar penteken elkeszitettem de csak szombaton kerultek felvagasra es hat a kepeken is lehet latni mar milyen eredmeny lett masnapra...:-s
A tortahoz sutottem 5tojasbol vizes piskotat es rumos karamelles kremmel toltottem meg. A boritas es diszites pedig fondantbol keszult.