2011. december 7., szerda

Hókifli

Hozzávalók: 
a tésztához:
- 40dkg liszt
- 25dkg sütőmargarin
- csipetnyi só
- 2 dl tejfől


töltelékhez:
- 40 dkg sűrű lekvár vagy..
- 15 dkg darált dió vagy mák
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg mazsola
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 2 csomag vanilia cukor
- 0,3 dl rum a diós adaghoz és 0,3 dl tej a mákoshoz 


Elkészitése:
A margarint a lisztel elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. 3 részre osztjuk és egy kicsit letakarva félre rakjuk.
A diót fele porcukorral, fele mazsolával, a fél citrom reszelt héjával és a csomag vaniliával és a rum aromával összekeverjük. A mák tölteléket is ugyan igy készitjük, csak a rum aroma helyett tejet öntünk hozzá.
A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk vagy háromszögeket vágunk és megtöltjük majd feltekerve kissé meg hajlitjuk. 
Sütőpapiros tepsibe rakva , előmelegitett sütőben kb. 15 percig sütjük.
Még melegen beleforgatjuk porcukorba! 
Nekem ez első próbálkozásom, de nem az utolsó..:) eddig még nem készitettem egyedül sosem, de most nagyon élveztem! 




2 megjegyzés:

  1. Ilyet nálunkfele is készítnek, én is ettem többször is, nagyon finom:) Szépek lettek a tieid is:)

    VálaszTörlés
  2. Hát azért van még mit tanulni...de ha többször késziti az ember belejön idővel, azt remélem:)

    VálaszTörlés